mandag 6. januar 2014

Mine miljøtiltak i hverdagen

I dagens samfunn er miljøet høyaktuelt. Det har vel aldri vært viktigere at vi tar vare på miljøet. Mange fnyser litt av disse miljøspørsmålene og det synes jeg er bekymrningsverdig.

Nå skal jeg ikke gi meg selv tittelen som miljøpoliti, men jeg tenkte å dele de enkle tiltakene jeg gjør i hverdagen for miljøet.

1. Kildesortering. Kildesortering er en av mine brennsaker når det kommer til miljø. Jeg har drevet med kildesortering i mange år. Jeg er også flittig bruker av det lokale avfalsselskapet og kjører dit med avfall så ofte det er behov for det.  Jeg resirkulerer til og med telyskopper. De skal kastes i glass og metall.

2. Skru av lys i rom jeg ikke er i. Dette er noe jeg har gjort hele mitt liv tror jeg.

3. Skrive ønskelister. Det å skrive ønskelister er noe av det lureste miljøtiltaket jeg begynte med i 2013 tror jeg. Når jeg kommer på noe jeg trenger eller har lyst på har jeg begynt å skrive det ned i en ønskeliste. For det første sparer man da penger fordi man ikke løper i vei og kjøper alt man ønsker seg med en gang. Man får også god tid til å vurdere om man trenger eller vil ha det man ønsker seg. Da slipper man å få gaver man ikke har behov for som bare blir til skapfyll eller avfall. Til både jul og bursdag resulterte disse ønskelistene i at jeg bare fikk det jeg hadde ønsket meg og dermed hadde behov for.

Et smart tips om man ønsker å lage seg en ønskeliste er å lage en konto på pinterest.4. Donere klær til fretex ect.  Jeg har kommet inn i en rutine der jeg går gjennom klesskapet mitt noen ganger i året. I stedet for å kaste de klærne jeg ikke ønsker å ha lengre gir jeg dem bort.

Det er flere ting jeg skulle blitt mye bedre på i forhold til miljøet. Siden jeg er så inn i listesiget for tiden lager jeg en liste på det også.

1. Kaste mat. Jeg er alt for dårlig til å spise opp mat og kaster derfor alt for mye. Dette må jeg helt klart bli bedre på for det er en fryktelig uvane.

2. Kjøp av klær. Det er vel ikke det at jeg kjøper så fryktelig mye klær, men jeg kjøper fryktelig mye kjoler. Jeg skal ikke skrive hvor mange jeg har her, men det er helt tydelig at jeg er optimistisk på når det kommer til Trøndelags sommervær de kommende år.


3. For glad i kjøtt. Jeg er alt for glad i kjøtt. Jeg tror nok ikke jeg kommer til å slutte med å spise kjøtt, men jeg kunne med fordel spist litt mindre av det. Jeg er jo glad i grønnsaker og spiser mye av det, men jeg er nok for dårlig til å ha grønnsaker som hovedbase i middagen.

Jeg skulle skrevet kjøre kollektivt også for det er jeg skikkelig dårlig på. Jeg vet imidlertid at jeg ikke kommer til å bli bedre så jeg hopper elegant over det punktet, og sender samtidig en pekende finger mot ATB som sørger for at det å kjøre kollektivt både er dyrt og ugjennomførbart på grunn av ruter som ikke tilfredstiller mine ferdselsbehov.

Dette ble en litt rotete innlegg ser jeg, men mitt poeng er at vi kan ikke lukke øynene for det som skjer rundt oss med miljøet. Kan små tiltak i hverdagen hjelpe så gjør jeg de gjerne. Jo, flere som gjør det samme jo bedre er det. Jeg håper jeg i fremtiden kan bli enda mer bevist på dette med miljø og miljøtiltak, det må være et fremtidsrettet mål i hvert fall.

1 kommentar:

  1. Hei :-) Du kjenner meg ikke, men jeg leste litt på bloggen din, så jeg følger meg videre nå som du har flyttet også :-) Koselig blogg du har, så fortsett skrivingen :-)
    Hilsen Natalie

    SvarSlett